Genel olarak, Endüstriyel IoT veya IIoT olarak da bilinen endüstriyel nesnelerin interneti, endüstriyel ortamlardaki makine ve işlemlere enstrümantasyon, bağlı sensörler ve diğer cihazların uygulanmasıdır. Üretimde veya endüstriyel alanda kullanılan akıllı cihazların birbirleriyle haberleşmesi ve bu haberleşme sonucu ortaya çıkan verilen tek bir cihazdan kontrol edilebilmesidir. Bu kontrol için; üretim alanında bulunulmadan internete bağlı bilgisayardan veya cep telefonundan erişim sağlanabilinmektedir.
Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IoT) Uygulamaları
endüstriyel otomasyon, iot otomasyon,
Endüstriyel Otomasyon
Endüstriyel otomasyon, Nesnelerin İnterneti‘nin en önemli ve yaygın uygulamalarından biridir. Makinelerin ve araçların otomasyonu, şirketlerin sonraki süreç yinelemelerini izlemek ve iyileştirmek için gelişmiş yazılım araçlarıyla verimli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.
Makine otomasyonu kullanılarak proses aşamalarının doğruluğu daha yüksek bir seviyeye yükseltilebilir. PLC (Programlanabilir Mantık Kontrolü) ve PAC (Programlanabilir Otomasyon Kontrolü) gibi otomasyon araçları, büyük miktarda veri toplayan merkezi bir bulut sistemine bağlı akıllı sensor ağlarında kullanılmaktadır. Verileri ve iyileştirme davranışını analiz etmek için özel olarak tasarlanmış yazılım ve uygulamalar kullanılır.
Endüstriyel otomasyon; doğruluğu, verimliliği arttırır; hataları azaltır, kontrol edilmesi kolay ve uygulamalar aracılığıyla uzaktan erişilebilir. Makineler insanlardan daha zorlu ortamlarda çalışabilir; makinelerin ve araçların otomasyonu, belirli işler için insan gücü gereksinimlerini azaltır.